Born to Move

Born to Move

De nieuwste kinderlessen nu ook bij Sportcentrum Joy Me
Voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 16 jaar.

Born to Move zet kinderen aan tot bewegen, waarbij plezier maken, vitaal zijn en zelfverzekerd worden een belangrijke rol spelen.

Born to Move geeft het zelfvertrouwen van het kind een boost en ontwikkelt vaardigheden middels rollenspellen, verhalen, spelletjes, teambuilding, probleemoplossend denken en de magie van muziek.

De op elkaar aansluitende programma’s nemen kinderen mee vanaf hun peuter- tot tienerjaren. De bewegingen, muziek en choreografie van elk programma zijn speciaal op de specifieke leeftijdscategorie afgestemd. Born to Move biedt programma’s voor kinderen uit vijf verschillende leeftijdscategorieën:

2-3 jaar oud

Ontdek samen met je kind de fun van bewegen op muziek
Een leuke, fantasierijke beweegervaring voor de allerkleinsten, die ze met hun ouder/verzorger delen. De schitterende muziek is speciaal geschreven voor deze lessen. De instructies zijn verweven in de tekst, zodat de kinderen kunnen luisteren, volgen en meezingen. Een volledig gescripte les, waardoor de instructeur op een speelse manier les kan geven en voldoende aandacht kan geven aan elk kind. De instructeur concentreert zich op de grote fantasiewereld van de kinderen.

4-5 jaar oud

Een wereld vol fantasie, muziek en beweging
Een leuke en fascinerende les, waarbij de kleuters worden meegenomen in een fantasierijke wereld en waarin ze ontdekken hoe hun lichaam beweegt. De les wordt ondersteund door geweldige muziek, die speciaal geschreven is voor deze lessen. De instructies zitten vaak verweven in de songteksten, zodat de kinderen kunnen luisteren, volgen en meezingen. Kinderen gaan vanzelf dansen, huppelen en springen en ze leren om hun balans te houden. De instructeur leidt de kinderen op een speelse manier door deze volledig gescripte les. In deze fantasierijke wereld ontdekken ze veel nieuwe bewegingen.

6-7 jaar oud

Een wereld vol speelse moves, muziek en spelletjes
Dit programma bevat zes beweegcategorieën met korte tracks en veel spelletjes, zodat de energieke en speelse jongens en meisjes constant geboeid blijven. De les wordt ondersteund met coole muziek die zowel jongens als meisjes aanspreekt. De korte tracks worden afgewisseld met spelletjes en hierbij wordt de basis gelegd voor verschillende beweegvaardigheden. Kinderen van deze leeftijd zijn voornamelijk visueel ingesteld, dus de instructeur beweegt duidelijk en speels.

8-12 jaar oud

De ultieme mix van muziek, spelletjes en actie
Een scala aan tracks, met daarin acht beweegcategorieën en veel spelletjes in teamverband. De kinderen leren de basis aan beweegvaardigheden, zoals kracht, behendigheid, snelheid en coördinatie. Een brede selectie van hippe muziek, zodat alle kinderen in deze diverse leeftijdsgroep de muziek leuk vinden.

Tijdens de les worden de basisbewegingen aangeleerd van martial arts, dans, sport, plyometrie en yoga. De instructeur creëert een ervaring die uniek is voor de kinderen die meedoen en is een duidelijk rolmodel in techniek, maar ook een leuke en inspirerende leider.

13-16 jaar oud

Fit en fun door een ultieme mix van beweging en muziek
Simpele, expressieve bewegingen op verschillende muziekstijlen, waardoor kinderen aangemoedigd worden om mee te doen. Een scala aan uitgesproken muziek, met veel beats, waardoor de tieners aangemoedigd worden om expressief te bewegen. Ze leren de basisbewegingen van authentieke disciplines als dans, martial arts, plyometrie, hiphop, sport en yoga. De instructeur is een gepassioneerd en betrokken rolmodel. Iemand die weet wat er in tieners omgaat en hoe ze bewegen. De instructeur zorgt voor een leuke, inspirerende beweegervaring die past bij de groep.

Lesinformatie Born to Move

Wij zijn geboren om lief te hebben, geboren om te leren, geboren om te bewegen….. onze kinderen zijn de toekomst en wij geloven dat ze het verdienen om het plezier van bewegingen te ervaren.

Door Born to Move worden kinderen fitter, leren ze zich uit te drukken en ontwikkelen ze hopelijk een levenslange voorliefde voor sport en bewegen.

Het is de uitdaging voor ons allemaal om het welzijn en de gewoonten van onze kinderen te verbeteren…. het is onze grootste uitdaging tot nu toe….

Vanaf maandag 24 augustus starten we weer met de Born to Move lessen.
Het lesrooster voor de kinderen bestaat uit de volgende tijden en leeftijdscategorieën.

Maandag
15.00 uur BORN TO MOVE 4-5 JAAR
15.45 uur BORN TO MOVE 6-7 JAAR

Dinsdag
15.00 uur BORN TO MOVE 8-12 JAAR

Vrijdag
10.15 uur BORN TO MOVE 2-3 JAAR (incl. 1 ouder/verzorgende)